Puolustusharjoituksia Savossa – alueella näkyy sotilaita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Puolustusvoimat ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa 9. syyskuuta saakka. Harjoitukset ovat osa normaalia viranomaisyhteistyötä. Harjoitusviikon aikana Savonlinnan, Kuopion ja Siilinjärven alueella liikkuu Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten joukkoja kalustoineen, myös raskaita ajoneuvoja, kaikkina vuorokauden aikoina.

Pohjois-Savossa järjestettävä harjoitus näkyy pääosin Kuopion ja Siilinjärven alueilla, jossa tulee viikon ajan näkymään sotilaita ja sotilasajoneuvoja sekä poliisin, pelastuslaitoksen sekä ensihoidon ajoneuvoja.

Kainuun prikaatin toteuttamaan Savo-Karjala 22 -paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu henkilöstöä, reserviläisiä ja varusmiehiä Kainuun prikaatista, Karjalan lennostosta ja Pohjois-Karjalan rajavartiostosta. Siviilitoimijoista mukana ovat muun muassa Itä-Suomen poliisi, Pohjois-Savon Pelastuslaitos, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Kuopion yliopistollinen sairaala, Maanpuolustuskoulutus ry, Kuopion kaupunki ja Siilinjärven kunta.

Etelä-Savo 22 järjestetään puolestaan Savonlinnan alueella, ja siihen osallistuu puolustusvoimien henkilöstöä ja viranomaisia yhteensä noin 1.200 henkilöä, varusmiehiä 500, reserviläisiä noin 500 ja palkattua henkilökuntaa sekä viranomaisia 200 henkilöä.

– Harjoituksiin ei liity maailmanpoliittiseen tilanteeseen, vaan on osa normaalia viranomaisten yhteistoimintaa, puolustusvoimilta kerrotaan.