Stara panssarivaunu

Viihdeuutiset

Pariskunta kyllästyi Dodge-autonsa vikoihin – murskasi panssarivaunulla

Lukemattomat autoilijat ovat joskus haaveilleet voivansa joskus kostetaa autolleen kaikki sen aiheuttamat ongelmat ja mielipahat, sillä monet autoista osoittautuvat varsinkin ikääntyessään varsinaisiksi ongelmapesäkkeiksi. Nyt eräs Dodge on viimein kokenut oikeasti tällaisen kohtalon.

Asiasta uutisoineen Jokamies-verkkolehden mukaan Dodgen tila-auto on noussut vikatilastojen kärkisijoille, joten oli vain ajan kysymys milloin jollain sellaisen omistajalla palaa pinna.

Tällä kertaa niin kävi poikkeuksellisen näyttävästi, sillä vuosimallin 2010 Dodge Journeyn omistanut pariskunta hoiti paikalle panssarivaunun, joka murskasi auton alleen muutamassa sekunnissa yleisön ja videokameroiden edessä. Ennen murskaamista Fiat Chrysler Automobiles oli kiistänyt, että autossa oli valmistusvirhettä, vaikka se oli hajonnut ajossa käyttökelvottomaksi.

Autot

Autokoululainen ajoi panssarivaunun alle

Autokoulussa oleminen voi olla jännittävää. Varsinkin ensimmäisinä ajotunteina voi tulla tehneeksi tyhmiä virheitä sen vuoksi, että aivot ja motoriset taidot ovat jännityksen vuoksi lukossa. Eräs autokoulussa ollut nuori kuski koki melkoisen järkytyksen joutuessaan panssarivaunun yliajamaksi.

18-vuotias kuski ajoi Toyotan pihastaan tielle eikä ollut huomannut oikealta tulevaa panssarivaunua. Kuski oli ajanut auton suoraan sotilasajoneuvoista muodostuvan jonon väliin eikä sivusta tullut panssarivaunun kuljettaja ehtinyt pysähtyä ajoissa raskaalla ajoneuvollaan.

Missään autokoulun oppikirjoissa ei tainnut lukea, että pitäisi muistaa välttää myös panssarivaunun alle jäämistä. 18-vuotiaan kuskin auto kärsi 12.000 euron vahingot, joten hän saattaa muistaa vastaavanlaisissa tilanteissa katsoa sekä vasemmalle että oikealle.

Viihdeuutiset

Panssarivaunu leikattiin kahtia – tulos jokaisen miehen makuun

Olipa sotimisesta mitä mieltä tahansa, harva voi väittää etteikö tuhovoimaisissa ja raskaasti panssaroiduissa sotakalusteissa olisi omaa viehätystään. Yksi esimerkki näistä ovat tietenkin panssarivaunut, joita eri valtioiden armeijat ovat käyttäneet ensimmäisestä maailmansodasta lähtien.

Raskaasta kalustosta kiinnostuneita kiehtoo varmasti Reddit-sivustolla jaettu tuore kuva. Siinä nähdään harvinaislaatuinen läpileikkaus saksalaisesta Leopard 1 -panssarivaunusta. Kyseisen kaltaisia tankkeja on valmistettu vuodesta 1965 lähtien, ja internetissä levinnyt kuva tarjoaa harvinaisen katsauksen useissa Euroopan maissa käytössä olevan panssarivaunun sisuksiin.

Viihdeuutiset

Brad Pitt harjoittelee panssarivaunuilla

Yhdysvaltalainen näyttelijä Brad Pitt tähdittää parhaillaan ensi-iltansa äskettäin saanutta World War Z -elokuvaa. Nyt mies on saanut roolin Fury-elokuvasta, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Sotasankaria esittävä Pitt on joutunut sotilaalliseen koulutukseen roolinsa takia.

Angelina Jolien vihille pian vievä Brad Pitt nimittäin kertoi, että jotta sotaelokuvan panssarivaunukohtaukset olisivat mahdollisimman realistisia, joutuu hän opettelemaan tankin ajamista myös tosielämässä.

Nyt kuvissa nähdään Pitt osallistumassa armeijan leireille äärimmäisiä harjoituksia ja taitojen kerryttämisiä varten. Kurssit järjestetään Englannissa ja Saksassa. Fury-elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2014 ja sen kuvaukset aloitetaan tämän vuoden syyskuussa. Elokuvan ohjaa David Ayer ja toisessa pääosassa nähdään nuori näyttelijäkomistus Shia LaBeouf.