Harvinainen ilmiö kuvattiin lentokoneesta – sateenkaari lentokoneen varjon ympärillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sateekaaret eivät ole varsinaisesti harvinainen ilmiö, mutta toisinaan hämmästystä herättävät perinteisistä poikkeavat sateenkaarten muodot. Taannoin Southwest Airlinesin lennolla päästiin todistamaan harvinaista sääilmiötä.

Matkustajakoneen lensi yläilmoissa Yhdysvaltojen Oregonin yläpuolella, kun koneen pilven päälle langettaman varjon ympärille näytti muodostuvan sateenkaari. Sky News -sivuston mukaan näyn kuvasi lennolla ollut valokuvaaja Rich Cruise. Video jaettiin Southwest Airlinesin sosiaalisen median tileillä.

Ilmiö tunnetaan nimellä sumuvarjo tai glooria. Se muodostuu, kun valo taittuu ilmakehässä olevista sadepisaroista ja siroaa takaisin tulosuuntaan. Sumuvarjoja nähdään yleisimmin pilvien yläpuolella lentävistä lentokoneista käsin, mutta toisinaan myös esimerkiksi vuorikiipeilijät pääsevät todistamaan niitä.