Suomalaisravintola valittiin 100 maailman parhaan pizzerian joukkoon

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä toimiva Forza-ravintola on saanut kansainvälistä tunnustusta. Tämn vuoden tammikuussa avattu ravintola on päässyt italialaisen Top 50 pizza -raadin valitseman 100 maailman parhaan pizzerian joukkoon. Forza on listan sijalla 86.

Napolissa 7. syyskuuta järjestettyyn juhlatilaisuuteen kutsuttiin raadin aiemmin tänä vuonna palkitsemia pizzerioita Italiasta, Euroopasta, Yhdysvalloista, Aasiasta ja Afrikasta. Forza oli mukana, sillä ravintola palkittiin keväällä Euroopan 22. parhaana pizzeriana. Listan jaetulla ensimmäisellä sijalla ovat New Yorkissa toimiva Una Pizza Napoletana ja Italian Casertassa sijaitseva I Masanielli.

– Oli hienoa päästä jo nyt maailman parhaiden pizzerioiden joukkoon, ja saimme jopa paremman sijoituksen kuin muutamat itse fanittamamme italialaispizzeriat, Forzan perustajat Luca ja Salla-Maria Platania hehkuttivat tiedotteessa.

Forza on erikoistunut monenlaisten pizzojen vaslmistamiseen. Tarjolla on paitsi aidossa puu-uunissa valmistettua napolilaista pizzaa, myös esimerkiksi roomalaista levypizzaa ja friteerattua pizzaa.