Turussa epäiltiin räjähdystä – paljastuikin aivan muuksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Otsikoissa kummasteltiin eilen illalla Turun Amiraalistonkadulla olleita hälytysajoneuvoja. Sitä ennen alueelta oli kuulunut kova pamaus ja osa Kakolan alueen rakennuksista oli sen jälkeen ilman sähköä. Turku Energia on tiedottanut tapahtumien syyn.

– Kakolan lämpöpumppulaitoksella tehtiin etäkäynnistys torstaina 8. syyskuuta illalla. Käynnistyksen yhteydessä tapahtui sähkölaitevika, joka aiheutti savunmuodostusta Kakolan lämpöpumppulaitokselle sekä mittalaitteen vaurioitumisen Amiraalistonkadulla Turku Energia Sähköverkkojen muuntajabunkkerissa, Turku Energiasta kerrotaan.

Sähkölaitevika aiheutui normaalin käynnistyksen yhteydessä. Sähkölaitteistot ovat Kakolan lämpöpumppulaitoksessa tapahtuneen johdosta toistaiseksi irti verkosta. Tiedotteen mukaan tapahtunut ei aiheuttanut henkilövahinkoja ja sillä ei ole vaikutusta lämmön tai sähkönjakeluun.