Suomen keilaajapojille EM-kultaa – ja tytöillekin pronssia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että Suomesta nousee keilailun parhaimmistoa koko maailman mittapuulla. Suomella on ollut huikea menestys junioreiden EM-kilpailuissa Ranskan Wittelsheimissa. Poikien joukkue voitti kultaa ja tytöt tulivat pronssille.

Suomen joukkueeseen kuuluvat Lenni Juutilainen, Roni Leskinen, Luukas Väänänen ja Jani Soukka keilasivat välierän mykistävästi Slovakiaa vastaan ja piste-ero oli lopulta murskaava, 1004-745. Loppuottelussa vastaan asettui ennakkosuosikki Ruotsi. Suomi kasvatti eroa hiljalleen ja käytti ruotsalaisten tekemät virheet hyvin hyödykseen. Loppuottelun pisteet olivat Suomelle 831-807.

– Kulta tuntuu kaulassa tällä hetkellä sopivan painavalta. Pelaaminen oli tänään odotettua ja tosi laadukasta. Oli ilo suorittaa tällä tasolla, että saimme kultamitalit kaulaan, Juutilainen sanoo.

Tyttöjen joukkue, eli Peppi Konsteri, Mila Nevalainen, Tiiamari Laukkanen ja Pinja Laukkanen, ylsivät sen sijaan pronssille. Kaikille Suomen junioripelaajille ripustettiin mitalit keskiviikkona kaulaan. Suomi on saavuttanut EM-kilpailuissa jo neljä mitalia, eli kaikista pelatuista osioista. Tänään on vuorossa poikien henkilökohtaiset kilpailut.