Kuningatar Elisabetin koirille löytyi koti – nuorin corgi vain vuoden vanha

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Prinssi Andrew’n tiedottaja kertoi sunnuntaina, että edesmenneen kuningatar Elisabet II:n rakkaat corgit saavat uuden kodin Yorkin herttuaparin kotoa. Prinssi Andrew ja Sarah adoptoivat lemmikit, jotka ovat nimeltään Muick ja Sandy.

Hänen Majesteettinsa, joka kuoli 8. syyskuuta 96-vuotiaana kotonaan Balmoralissa, omisti elinaikanaan yli 30 corgia. Kaikki 30 corgia polveutui ensimmäisestä koirasta nimeltään Susan. Hän sai koiran 18-vuotissyntymäpäivälahjana isältään Yrjö VI:ltä. Prinssi Andrew majoitaa ja kasvattaa nyt kaksi jäljellä ollutta koiraa Royal Lodge -kodissaan Windsorissa.

Kuningatar sai kaksi uutta pentua alkuvuodesta 2021, joista toinen oli corgi ja toinen dorgi, eli corgin ja mäyräkoiran sekoitus. Hallitsija antoi dorgille nimen Fergus-enonsa mukaan. Fergus Bowes-Lyon kuoli ensimmäisessä maailmansodassa vuonna 1915. Muick-corgi nimettiin kuningataren suosikkipaikan mukaan, mikä sijaitsee lähellä Balmoralin linnaa. Hän vietti siellä perinteisesti kesänsä. Edesmennyt monarkki järkyttyi, kun viiden kuukauden ikäinen Fergus kuoli vain viikkoja sen jälkeen, kun hän sai sen ja lähes samaan aikaan, kun myös hänen puolisonsa prinssi Philip kuoli, huhtikuussa 2021 99-vuotiaana.

Myöhemmin Fergus korvattiin uudella corgi-pennulla, jonka kuningatar sai Andrew’lta ja Beatrice ja Eugenie prinsessoilta virallisen 95-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Kuningatar nimesi koiran Sandyksi. Muick ja Sandy siirtyvät nyt Andrew’n ja hänen vaimonsa Sarah Fergusonin huomaan, The Guardian uutisoi.