Playstation 5 uudistui – yksi selkeä ero edeltäjäänsä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Sony on tuonut markkinoille Playstation 5 -konsolin kolmannen version. Tuore malli on päällisin puolin samanlainen kuin edeltäjänsä, mutta se esimerkiksi painaa aikaisempia versioita vähemmän.

Playstation 5 -konsolin uuden version mallinumero on CFI-1200. Se painaa 200-300 grammaa aikaisempaa versiota vähemmän. Konsolin paino putosi pienemmän emolevyn ja uusien jääjdytyskomponenttien ansiosta.

Playstation 5 -konsolien versioiden eroja on käsitelty muun muassa australialaistubettaja Austin Evansin videolla. Evansin mukaan CFI-1200 -versio on paitsi kevyempi, myös edeltäjää energiaystävällisempi. Testissä tuorein malli kulutti energiaa 201 wattin teholla, kun viimevuotinen CFI-1100 kulutti sitä 229 wattin teholla.

Playstation 5 -konsolin malli CFI-1200 saapui markkinoille Australiassa elokuussa. Japanissa uudistettu malli saapuu myyntiin 15. syyskuuta. Tiedossa ei ole, milloin mallia saadaan myyntiin Euroopassa.