Rengasratsiat alkoivat – kuluneet renkaat pahentavat vesiliirron riskiä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rengasratsiat ovat jälleen alkaneet eri puolilla maata. Valtakunnallinen turvallisuuskampanja alkaa 12. syyskuuta Helsingissä ja Kuopiossa. Lisäksi Autorengasliitto, Poliisi ja Liikenneturva tarkastavat renkaita Porissa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä.

Kampanjassa tarkkaillaan erityisesti renkaiden urasyvyyksiä. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 milliä, mutta jo sitä ennen renkaat ovat menettäneet huomatttavasti pito-ominaisuuttaan. Kuluneilla renkailla vesiliirron riski kasvaa.

Liikenneturva kehottaa tiedotteessaan varautumaan syksyyn varmistamalla renkaiden riittävä urasyvyys ja tarkistamaan rengaspaine vähintään kerran kuukaudessa. Vanhat renkaat voi palauttaa veloituksetta kierrätykseen. Hyvätkään renkaat eivät auta kuljettajan ottaessa riskejä.

Rengasratsiaa on järjestetty joka syksy vuodesta 1997 lähtien. Tapahtumaviikolla tarkkaillaan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden kuntoa ja jaetaan asiaan liittyvää tietoa. Tänä vuonna Rengasratsia järjestetään 12.-16. syyskuuta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.