Sateenvarjot esiin – Suomeen ennustetaan rankkasateita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen saapui loppuviikosta korkeapaine, minkä myötä sää muuttui poutaiseksi suuressa osassa maata. 12. syyskuuta alkavalla viikolla säässä saatetaan kuitenkin nähdä täyskäännös sateiseempaan suuntaan.

Vielä maanantaina säässä vaikuttaa korkeapaine, mutta tiistaina lännestä lähestyy matalapaineen keskus. Ensimmäiset sateet leviävät Forecan mukaan länsirannikolle tiistai-illan aikana. Keskiviikon aikana Suomen yli leviää hajanaisia sadealueia.

Runsaimmat sateet tuleva keskiviikkona Suomen etelä- ja länsiosassa sekä Pohjois-Lapin pohjoisosassa. Kyseisillä alueilla on odotettavissa jopa rankkasateista 15-30 millimetrin vuorokausikertymien muodossa. Lisäksi maan etelä- ja lounaisosassa voi esiintyä päivällä paikallisesti myös ukkosta.

Sadealue pyörii hajanaisena Suomen yllä myös torstaina, ja sademäärät voivat olla paikallisesti samaa luokkaa kuin keskiviikkona. Sää jatkuu tämänhetkisen ennusteen mukaan loppuviikosta vaihtelevana. Sää on pilvipainotteista ja ajoittain sateista, mutta myös aurinko voi näyttäytyä taivaalla viikonlopun aikana.