Italialaiskokit valmistivat kaikkien aikojen cannolon – pituutta 21 metriä

Ruoka · Tim Isokivi

Cannolo on italialainen jälkiruokaherkku, joka tarjoillaan tyypillisesti suupalan kokoisena. Taannoin joukko italialaisia kokkeja päätti kuitenkin valmistaa kertaheitolla isomman, ennätyskokoisen cannolon.

Joukko kokkeja eri puolilta Italiaa kokoontuii sunnuntaina Sisilian Caltanissettaan. He päätyivät valmistamaan 21 metriä ja 43 senttiä pitkän cannolon. Herkkuun käytettiin yhteensä 680 kiloa ricotta-tuorejuustoa.

Tempauksen järjestivät Ristoworld Italia ja jälkiruokien mestariksi kuvailtu kokki Lillo Defraia. Yli 21-metrinen cannolo rikkoi vuonna 2016 tehdyn aikaisemman ennätysleivonnaisen viidellä metrillä. Tuore maailmanennätys odottaa tosin vielä Guinnessin ennätystenkirjan tuomareiden vahvistusta.