Kuorma-auto peruutti nestekaasupulloihin Tuusulassa – oli rutkasti onnea matkassa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Nestekaasu on erittäin räjähdysherkkää, minkä vuoksi sitä sisältäviä pulloja tulee käsitellä varoen. Tuusulassa vältyttiin maanantaina 12. syyskuuta kuin ihmeen kaupalla katastrofilta, joka olisi voinut tapahtua ajoneuvon osuttua nestakaasupulloihin.

Rajua tilannetta todistettiin Tuusulan Moukarikujalla Puuilo-tavaratalon parkkipaikalla. Peruuttamassa ollu kuorma-auton kuljettaja ei ollut havainnut takanaan parkkipaikan laidalla sijainnutta nestekaasupullojen vaihtopistettä ajoissa. Niinpä ajoneuvon perä osui suoraan vaihtopisteeseen.

Suuremmalta onnettomuudelta kuitenkin vältyttiin. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta tieliikenneonnettomuudesta noin kello 13:50. Pelastuslaitoksen yksikkö korjasi törmäyksen seurauksena ympäriinsä levinneet nestekaasupullot paikoilleen.

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Keski-Uusimaa-lehden mukaan kuorma-auto ei vahingoittunut merkittävästi törmäyksessä. Nestekaasupullojen vaihtopiste jäi odottamaan korjausta.