Lahdessa maistellaan Suomen parasta katuruokaa – paras kokki pääsee loppukilpailuun

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Katuruoan parhaimmistoa palkitseva European Street Food Awards 2022 Suomen osakilpailu ja katuruokatapahtuma järjestetään Lahdessa syyskuun viimeisenä lauantaina. Katuruokaa maistelevat ihmiset saavat äänestää suosikkiaan, joka lähtee edustamaan Suomea lokakuussa Müncheniin.

– Kansainvälisesti arvostetun kilpailun näyttämönä toimii Lahden Sibeliustalon ranta Piano Paviljongin edustalla. Rentohenkisessä ilmaistapahtumassa pääsee veden äärellä nauttimaan kilpailijoiden taidonnäytteistä ja äänestämään suosikkiruokaansa, kilpailun järjestäjät Food Camp Finland ja KOKO Lahti Oy kertovat.

Suomen karsintaan Lahteen on tulossa kolmetoista toimijaa. Street foodin suosio on jatkuvassa kasvussa. European Street Food Awards -karsintakiertueeseen on tänä vuonna ilmoittautunut 16 maata. Karsintojen voittajat kisaavat Münchenin finaalissa 7.-9. lokakuuta. Lahden osakilpailu on 24. syyskuuta.