Kuningattaren kuolema pysäyttää Britannian – elokuvateatterit esittävät vain Elisabetin hautajaisia

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian edesmenneen kuningatar Elisabet II:n hautajaisia vietetään maanantaina 19. syyskuuta. Kyseisenä päivänä merkittävä osa Iso-Britannian palveluista seisahtuu. Prinssi Charles julisti hautajaispäivän arkivapaaksi, minkä myötä esimerkiksi koululaiset saavat sen vapaaksi.

Monet kauppaketjut, kuten Aldi, Asda, Harrods, Primark ja Lidl ovat ilmoittaneet sulkevansa liikkeensä Iso-Britanniassa maanantain ajaksi. Osa kaupoista on kiinni kello 17 saakka. Suljettuna ovat myös esimerkiksi monet museot, galleriat ja turistikohteet.

Kauppojen tavoin muun muassa elokuvateatterit ovat ilmoittaneet sulkevansa ovensa 19. syyskuuta. Osa elokuvateatereista pysyy avoimena, mutta saleissa esitetään vain kuningattaren hautajaisia valkokankaalta. Hautajaisnäytöksiin ei ole pääsymaksua, mutta niihin täytyy varata liput etukäteen.