Poliisi valvoo taas tehostetusti liikennettä – kaksi asiaa erityistarkkailussa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on suorittanut viime viikkoina tiuhaan tahtiin liikenteen tehovalvontaa. Pian viranomaisten tehovalvonnan kohteena on turvalaitteiden käyttö ja tarkkaamattomuus. Niitä valvotaan 16. – 22. syyskuuta 2022.

Turvalaitteilla tarkoitetaan esimerkiksi turvavöitä ja suojakypäriä. Valvontaan kuuluu puolestaan esimerkiksi älypuhelinten ja muiden ajoa häiritsevien laitteiden käyttö ratin takana. Teknisten laitteiden käyttöä valvotaan paitsi autoilijoiden, myös esimerkiksi raitiovaunun kuljettajien kohdalla.

– Tarkkaamattomuudessa on tyypillisesti kysymys kuljettajan matkapuhelimen käytöstä ajon aikana kädessä pitäen. Erityisen vaarallista on katseen suuntaaminen sekunneiksi esimerkiksi viestittelyn vuoksi pois liikenteen havainnoinnista, Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kertoo poliisin tiedotteessa.

Onnettomuusinstituutin mukaan vuonna 2020 henkilö- ja pakettiautoista menehtyneistä lähes puolet ei käyttänyt turvavöitä. Heistä 26 olisi todennäköisesti pelastunut turvavyön avulla. Taajamanopeuksilla tapahtuvissa törmäyksissä turvavyö voi Ihalaisen mukaan jopa estää vammojen synnyn kokonaan tai lieventää niitä tuntuvasti.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.