Johnny Rotten paheksuu ahneita muusikoita: ”Yrittävät hyötyä kuningatar Elisabetin kuolemasta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Entinen Sex Pistols -yhtyeen laulaja Johnny Rotten, eli oikealta nimeltään John Joseph Lydon, on paheksunut julkisuuden ihmisiä, jotka yrittävät hyötyä taloudellisesti Yhdistyneen kuningaskunnan pitkäaikaisimman monarkin kuningatar Elisabetin kuolemasta.

Nyt 66-vuotias punk-yhtyeen entinen keulahahmo toivoo, että häntä ei yhdistetä mihinkään toimintaan, jossa pyritään hyötymään 96-vuotiaan monarkin kuolemasta. Hänen mielestään se on epäkunnioittavaa. Mies paheksuu erityisesti Sex Pistolsin God Save The Queen -kappaleen hyödyntämistä suruaikana.

– John Lydon haluaa irrottautua kaikesta Sex Pistols -toiminnasta, jolla pyritään saamaan rahaa kuningatar Elisabeth II:n kuolemasta. Bändin muusikot ja heidän johtonsa ovat hyväksyneet useita tarjouksia vastoin Johnin tahtoa enemmistöoikeuden päätöksen perusteella, Twitterissä luki.

– Johnin näkemyksen mukaan Sex Pistolsin kaupallinen hyötyminen on ajallisesti mauton erityisesti God Save The Queenin yhteydessä. Se on epäkunnioittava kuningatarta ja hänen perhettään kohtaan tällä hetkellä.

– John kirjoitti sanat tähän historialliseen lauluun. Vaikka hän ei ole koskaan tukenut monarkiaa, hänestä tuntuu, että kuninkaallinen perhe ansaitsee jonkin verran kunnioitusta tänä vaikeana aikana, kuten olisi odotettavissa keneltä tahansa muulta ihmiseltä tai perheeltä, jonka läheinen on kuollut.