Keräilijät huomio! Uudenlainen Muumimukien kokoelma lokakuussa

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moomin by Arabian Muumimukit ovat olleet jo vuosien ajan kysyttyä tavaraa. Tänä syksynä Moomin by Arabia julkaisee uuden Muumit-aakkosmukikokoelman, joita koristavat Muumit-hahmojen lisäksi eri kirjaimet.

Uutuuskokoelman ensimmäisissä mukeissa nähdään kirjaimet L, O, V ja E. Ne siis muodostavat yhdessä rakkautta tarkoittavan love-sanan. Ensimmäiset aakkosmukit saapuvat myyntiin Iittalan myymälöihin ja verkkokauppaan 11. lokakuuta 2022.

Lokakuussa ilmestyvissä aakkosmukeissa nähdään tuttuja hahmoja, kuten Muumipeikko, Muumimamma, Mymmeli, Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy. Graafikko Tove Slotte on muokannut kuvitukset alkuperäisten Tove Janssonin piirrosten pohjalta. Mukit ovat perinteisiä Muumimukeja isompia, 0,4 litran kokoisia.

Aakkosmukikokoelma on osa Moomin Charactersin A:sta Ö:hön Muumien matkassa -hanketta. Sen tavoitteena on levittää lukemisen ja kirjoittamisen iloa yhdessä kustantamoiden ja kirjastojen kanssa.