Uber tietomurron kohteena – hakkeriteini levitti aikuisviihdettä

Digi · Tim Isokivi

Kyytipalvelu Uberin on paljastettu joutuneen tietomurron kohteeksi. Yhtiö ilmoitti torstaina tutkivansa tapausta ja olleensa yhteydessä viranomaisiin. Tietomurrosta ensimmäisenä uutisoineen New York Timesin mukaan iskun takana vaikuttaa olleen 18-vuotias nuori.

Iskun tekijä oli päässyt käsiksi Uberin sisäiseen kaappaamalla yhden työntekijän Slack-tilin ja pääsemällä käsiksi hänen salasanaansa. Hakkeri pääsi murtautumaan yhtiön sisäiseen järjestelmään, ja jakoi muun muassa aikuisviihdettä työntekijöiden omalla sivulla.

Tekijä myös ilmoitti itse Uberin Slack-kanavalla yhtiön joutuneen tietomurron kohteeksi. Uber ei ole paljastanut tapauksen tarkempia yksityiskohtia. Hakkerilla kuitenkin uskotaan olleen pääsy esimerkiksi yhtiön tuotantojärjestelmiin ja EDR-uhkientunnistimeen.

Yhtiö on sittemmin poistanut Slack-kanavansa käytöstä. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Uber on joutunut tietomurron kohteeksi. Vuonna 2016 hakkereiden käsiin päätyi noin 57 miljoonan Uber-kuljettajan ja asiakkaan tietoja.