Asiantuntija kertoo: Näin selviät kolmen kuukauden matkasta kahden viikon varustuksella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Osa pakkaa neljä matkalaukkua viikon lomamatkalle lähtiessään. Joku ottaa mukaan pelkän passin ja pankkikortin. Jokaisella matkustajalla on omanlaisensa tyyli valmistautua ja pakata reissuun, mutta järkevintä on ottaa mukaan ainoastaan tarpeellinen varustus ja siten, että ei joudu ostamaan kaikkea kohteesta.

Matkailun asiantuntija Hitha Palepu on kirjoittanut teoksen How To Pack: Travel Smart For Any Trip, jossa kerrotaan pakkaamisesta käytännön esimerkkein. Kaikki lähtee liikkeelle asukokonaisuuksista, jossa jokainen vaatekappale sopii yhteen toisen kanssa. Kohteesta riippuen kannattaa suosia alaosia, jotka sopivat minkä tahansa yläosan kanssa käytettäväksi. Olipa kyse shortseista tai topeista, kannattaa suosia neutraaleja sävyjä, jotta ne sopivat keskenään jokaisessa tilanteessa.

Vaatteet kannatta pakata valmiiksi henkareihin, jotta ne voi kätevästi ottaa esille ja ripustaa majapaikan kaappiin suoristumaan. Pyykinpesuainetta on järkevää ottaa mukaan, jos matkan varrella ei ole pesuloita. Markkinoilla on myös matkakokoisia höyrylaitteita, joihin voi panna eteerisiä öljyjä raikastamaan. Kenkiä ei kannata ottaa mukaan kuin kolmet kappaleet. Yksi laturi ja matka-adapteri riittävät puhelimen lisäksi sähkötarvikkeista mukaan.

Hygieniatarvikkeita voi ostaa tarpeen mukaan matkakohteesta, mutta suuhygieniatarvikkeiden lisäksi kannattaa suosia monitoimisaippuaa ja muistaa hiusharja. Puhdistusliinat ovat hyvä apu jokaiseen reissuun. Muista myös henkilökohtaiset lääkkeet ja tarpeelliset voiteet. Tavaroiden pakkaamisessa kannattaa suosia pakkauskuutioita tai pussukoita, jolloin koko laukun sisältöä ei tarvitse levittää ulos.