Hyötyliikunta säästää energiaa ja rahaa – samalla kunto kasvaa kohisten

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa painitaan parhaillaan energiakriisin kourissa. Yksi tehokkaimmista tavoista säästää esimerkiksi polttoainekustannuksissa on kulkea työmatkat polkupyörällä tai kävellen. Jokaisen kannattaa miettiä, miten arjen liikkumisvalinnat vaikuttavat omaan talouteen ja energiankäyttöön.

Ylipäätään liikunta on terveellistä, ja sen avulla voi saavuttaa energisemmän olotilan. Mutta miten liikkumisesta saisi pysyvän elämäntavan alkuhuuman jälkeen? Terveystalon fysioterapeutin Mikko Petäjäniemi vinkkaa viisi asiaa, kuinka liikunnan ilo säilyy ja motivaatio pysyy huipussaan.

1. Valitse laji, joka tuo oikeasti hyvän olon – myös liikkuessa, ei vain sen jälkeen2. Aloita rehellisesti omalta tasolta3. Lihaskuntoharjoittelua tarvitaan, mutta suuret lihakset tarkoita hyvää kuntoa4. Panosta palautumiseen5. Liikunnan kuuluu parantaa arkea, ei kuormittaa sitä