Kahvikaaos Raisiossa – tarjous sai valtavat ihmismassat liikkeelle

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kahvin hinta on noussut vain vuoden sisällä hurjasti. Vaikka maailmanmarkkinahinta on laskenut kevään hurjimmista lukemista, ovat kahvipakettien hinnat kauppojen hyllyillä edelleen korkeat. Hintojen vuoksi kahvitarjoukset saavat kuluttajat liikkeelle toden teolla.

Raision Myllyn Prismassa oli keskiviikkona kampanjatarjous, jossa paketillinen Juhlamokkaa maksoi 3,95 euroa normaalin lähes 6,50 euron sijaan. Tarjouskahvi meni kuin kuumille kiville. Ostorajoitusten puuttumisen vuoksi kahvipaketit loppuivat Helsingin Sanomien mukaan kesken iltaan mennessä, vaikka kauppa oli yrittänyt varautua kysyntään.

– Yhdessä päivässä myytiin ennennäkemätön määrä kahvia. Puhutaan kymmenistätuhansista paketeista, Myllyn Prisman prismajohtaja Lasse Pitkänen kommentoi HS:lle.

Kahvin hintaa nostivat erityisesti Brasilian kahvisatoon vaikuttaneet epäsuotuisat sääolosuhteet. Kahvin maailmanhintaan vaikutti jonkin verran myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan keväällä.