Kuningattaren arkulle kahdeksan kilometrin jono – jonotusaika jopa 20 tuntia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edesmenneen Iso-Britannian kuningatar Elisabetin arkku sijoitettiin keskiviikkona Lontoon Westmister Halliin. Arkku tulee olemaan nähtävillä yleisölle loppuviikon ajan. Maanantaina 19. syyskuuta kuningatar lasketaan haudan lepoon.

Kuningattaren arkulle on sittemmin muodostunut valtava jono. Se kulki perjantaiaamuna jopa lähes kahdeksan kilometrin matkan, ja minkä vuoksi jonotusaikaa kertyy hurjat 20 tuntia. Britannian kulttuuri-, media ja urheiluministeriö on aloittanut verkossa palvelun, jonka ansiostta jonotustilannetta voi seurata reaaliajassa.

BBC:n mukaan jonottajilla ei ole juurikaan mahdollisuuksia istahtaa alas. Pituudesta huolimatta jono liikkuu koko ajan. Jonottajille jaetaan kuitenkin värikkäitä rannekkeita, joiden avulla he voivat käydä välillä juomassa tai vessassa menettämättä paikkaansa.