Uskotko silmiäsi? Mies rakensi yli kuusimetrisen sähkömopon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Liikkumista helpottavat sähkömopedit ovat tyypillisesti kooltaan melko pieniä, mutta brittiläisen Kevin Nicksin menopeli on toista maata. Hänen rakentamansa sähkömopedi saattaa hyvinkin olla maailman pisin laatuaan.

Nicks sai tietää maailman virallisesti pisimmän sähkömopedin olevan 3 metriä ja 14 senttiä pitkä. Aikaisemmin muun muassa maailman nopeimmat kottikärryt rakentanut mies päätti laittaa paremmaksi ja rikkoa ennätyksen. Hän valmisti lopulta kuusi metriä pitkän mopedin.

Guinnessin ennätystenkirjan ehtoihin kuuluu, ettei sähkömopedin etu- ja takarenkaan välillä tule olla pituutta tukevia ylimääräisiä renkaita. Menopelin täytyy myös kulkea vähintään sadan metrin matkan. Oxford Mail -lehden mukaan Nicks yrittää rikkoa ennätyksen virallisesti syyskuun lopussa järjestettävässä autotapahtumassa.