Ghost-yhtyeen keulahahmo tilittää: ”Liian monta yhtyettä kiertueella”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koronan jälkeen kaikki bändit ovat pantanneet menohalujaan ja maailman keikkakalenteri on täyttynyt huippunimistä. Tilanne on siinä mielessä kiusallinen, että faneilla tuskin on varaa tai aikaa nähdä kaikkia suosikkejaan. Runsaan tarjonnan edessä osa yhtyeistä jää ilman yleisöä.

Ruotsalainen heavy metal bändi Ghostin laulaja Tobias Forge on kertonut televisiohaastattelussa oman mielipiteensä. Hänen yhtyeensä on pitänyt kesälomaa festivaaleista, koska kaikki vuoden 2020 peruutetut vedot täyttivät festivaalien esiintyjäpaikat. Ghost teki viime keväänä kymmeniä keikkoja, mutta keskittyi kesän ajan lomailuun muiden ollessa kiertueella. Yhtye suuntaa seuraavaksi Yhdysvaltoihin, koska Euroopan kriisi sotineen ja energiaongelmineen on päällä.

– Tällä hetkellä tapahtuu yksinkertaisesti liikaa ja niin monet bändit ovat kiertueella. Tulee tungosta. Ja seon vahingollista itse asiassa kaikille. En halua maalata piruja seinille, mutta rehellisesti sanoen monet suosikkibändit todella kärsivät. Koronarajoitusten poistuessa kaikki rynnistivät kiertueelle samaan aikaan. On selvää, että ihmiset eivät näe jokaista bändiä. Päätimme sitten pysyä erossa tästä paskasta, Forge kertoo The Morning After -radio-ohjelman haastattelussa.