Lentoyhtiö myi vieruspaikkoja halvalla – kerrankin tarpeeksi tilaa lennolla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Australialainen lentoyhtiö Qantas antoi asiakkaille mahdollisuuden ostaa viereisen istuimen tyhjäksi ja siten taata, että heillä oli itsellään enemmän tilaa. Lentoyhtiön Neighbour Free Seating -vaihtoehto oli ensin testattavana Australian sisäisillä lennoilla, eikä vieruspaikka maksanut kuin 20-35 euroa.

Kokeilu oli voimassa kuudella kotimaan reitillä kuuden viikon ajan. Matkustajille, jotka olivat varanneet lennon, eikä matkustamo ollut täynnä, annettiin mahdollisuus lisäpaikan ostamiseen. He saivat asiasta tiedon sähköpostilla noin 48 tuntia ennen lähtöä. Jos kone kuitenkin täyttyi, asiakkaat saivat hyvityksen istuimesta.

Pilottiohjelmaan kuuluneet reitit vaihtelivat 90 minuutista neljään tuntiin. Matkustajat saivat ostaa lisäpaikan lennoilla Gold Coastista Sydneyyn, Adelaidesta Sydneyyn, Darwinista Melbourneen, Darwinista Sydneyyn, Perthistä Brisbaneen ja Adelaidesta Brisbaneen. Travel + Leisure uutisoi. Ainakaan vielä ominaisuutta ei ole kansainvälisillä lennoilla, eikä ole tiedossa jatkuuko mahdollisuus kokeilun jälkeen.