Tutkimus: Vasenkätisten ihmisten koirat tarjoavat enemmän vasenta tassua

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Lincolnin yliopiston tutkimus on paljastanut, että koirat peilaavat omistajansa kätisyyttä omaan käytökseensä. Tutkimuksessa oli mukana 62 koiraa. Niiden omistajia pyydettiin suorittamaan erilaisia ​​tehtäviä määrittääkseen, olivatko ne vasen vai oikea tassuisia.

Sitten omistajat pyysivät koiriltaan tassua. Samalla nähtiin, kumpaa tassua lemmikki tarjosi omistajalleen enemmän. Tutkijat tekivät mielenkiintoisen huomion.

– Koirilla, joilla oli vasenkätisiä omistajia, oli huomattavasti todennäköisemmin vasen tassu ojentunut. Sama toistui oikeakätisten omistajien kohdalla. Oli myös mielenkiintoista havaita, että vasenkätiset ihmiset omistavat todennäköisemmin vasenta käpälää enemmän käyttävän koiran, tutkijat kertoivat.

– Tulimme siihen tulokseen, että omistajan kätisyys vaikuttaa koirien tassujen käyttöön. Tämä tulisi ottaa huomioon, kun koiria yhdistetään mahdollisiin omistajiin, etenkin avustustyössä.