Deturin all inclusive -matka muuttui painajaiseksi: ”Lennetäänkö pihalle, jos ei makseta”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Netissä leviää tällä hetkellä Detur-matkatoimiston kautta reissunsa varanneiden päivityksiä, jossa etukäteen matkansa maksaneiden matkustajien hotellihuoneet on takavarikoitu. Hotellit penäävät huoneista maksua, vaikka asiakkaat ovat maksaneet etukäteen all inclusive -loman.

All inclusive tarkoittaa, että lentojen ja majoituksen lisäksi pakettiin kuuluu ruoat ja juomat. Hotelliketjut ovat mitätöineet asiakkaiden avainkortteja, koska huoneita ei ole maksettu matkatoimiston puolelta. Vieraille on näytetty faksia, jossa on kerrottu, että Detur olisi myyty toiselle matkatoimistolle, eikä rahat ole siirtyneet sovitusti.

– Vähän ymmällä ollaan, että lennetäänkö pihalle, jos ei makseta. Ja tuleeko bussikaan hakemaan… Kukaan ei tiedä onko kyseessä huijaus tai missä nukumme ensi yön, yksi tällä hetkellä Turkin Alanyassa lomailevista turisteista kertoo Staralle.

Yle kertoo, että Deturin puhelinpalvelu oli suljettu. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on yrittänyt selvittää asiaa matkanjärjestäjää tavoittamatta. Yhtiön matkaoppaiden on luvattu saapuvan hotelleille tiedottamaan jatkosta.

https://www.facebook.com/johnnordqvistsamuelsen/posts/pfbid0JMidPjJgfLmU4AEakQgAQqYgqJVhNUdHyU9DJ4oUqK74qfcntM65cEedb48L7tNql