Maria Veitola suunnitteli uuden Roosa nauhan – keräystavoite 3,7 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Keräys jatkuu lokakuun loppuun. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja.

Tämän vuoden teemana ovat huonoennusteiset syövät. Keräyksellä tavoitellaan vähintään 3,7 miljoonan euron pottia syöpätutkimukselle. Roosa nauhan on suunnitellut Maria Veitola, joka muistuttaa, että tämä hetki on meidän.

– Joskus minulta kysytään, miksi olen niin rohkea ja miksi uskallan tai jaksan tehdä asioita, joita teen. Se johtuu juuri siitä, että ajattelen kuolemaa joka päivä – koska elämä on rajallinen. Jos haluan tehdä jotain, niin pitää mennä sitä tekemistä kohti, koska meillä on vain tämä hetki, sanoo isänsä haimasyövälle menettänyt Veitola.

Vuoden 2022 Roosa nauha koostuu eri väreistä, erilaisista hetkistä, jotka muodostavat mosaiikkimaisen kuvion. Värien voi nähdä symboloivan myös erilaisia syöpiä.