Anteeksi mitä? Nastarengaskielto yhdelle kadulle Helsingissä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paljon puhututtanut nastarengaskielto astuu voimaan Helsingissä tänä syksynä. Kielto koskee keskustassa, Kampin kaupunginosassa sijaitsevaa Lönnrottinkatua. Kyseessä on kokeilu, joka kestää näillä näkymin vuoteen 2025 saakka.

Lönnrotinkatu valittiin nastarengaskiellon kokeilupaikaksi, sillä kyseisellä kadulla nastojen nostattama katupöly on muodostunut ongelmaksi. Kiellosta muistutetaan uudella liikennemerkillä, ja sitä valvoo poliisi. Lönnrotinkadulla sijaitseville tonteille saa jatkossakin ajaa nastarenkailla.

Helsingin kaupungin mukaan jopa puolet terveyshaittoja aiheuttavasta katupölystä on peräisin nastarenkaiden rouhimasta tienpinnasta. Katupölyä torjutaan puhdistusmenetelmien, pölynsidonnan ja loukkaudentorjunnan avulla. Tehokkaimmaksi keinoksi torjua sitä on kutenkin todettu kitkarenkaiden käyttö nastojen sijaan.