Vartija tyydytti itseään eduskunnan valvomossa – tuomittiin sakkoihin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Nelikymppinen vartija on tuomittu sakkorangaistukseen seksuaalisesta ahdistelusta ja kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Eduskunnassa turvallisuusvalvojana työskennellyt mies oli muun muassa tyydyttänyt itseään Pikkuparlamentin valvomossa kollegansa nähden ja esitellyt kuvia sukuelimestään.

Mies oli tyydyttänyt itseään toistuvasti naispuolisen kollegan läsnäollessa. Uhrin mukaan vaikutti siltä, että mies halusikin tulla nähdyksi. Mies oli myös kosketellut uhreja, kommentoinut heidän ulkonäköään ja näyttänyt puhelimestaan kuvia omasta sukuelimestään.

Toinen uhri kertoi kuulleensa toisinaan, kuinka mies tyydytti itseään hänen takanaan. Nainen kertoi tätä tapahtuneen myös muiden ihmisten ollessa lähistöllä. Ahdistelun paljastumisen jälkeen mies irtisanoutui itse. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan miehen 80 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 960 euroa. Lisäksi hänen täytyy maksaa korvauksia uhrille. Svenska Ylen mukaan tekonsa kiistänyt mies ilmoitti olevansa tyytymätön tuomioon.