Netflix avaa pelistudion Helsinkiin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Netflix laajensi taannoin tarjontaansa elokuvista ja sarjoista myös peleihin. Nyt yhtiö on ilmoittanut avaavansa Helsinkiin sisäisen pelistudion. Studiota johtaa aikaisemmin Zyngalla, Electronic Artsilla ja Digital Chocolatessa työskennellyt Marko Lastikka.

Netflixin tiedotteen mukaan Helsinki valikoitui pelistudion sijaintipaikaksi sen ainutlaatuisen mobiilipeliosaamisen ansiosta. Studio tulee olemaan jo Netflixin toinen Helsingissä. Suomalainen Next Games liittyi Netflixiin viime vuonna yritysoston myötä.

– Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan pelistudio, joka tuo sadoille miljoonille jäsenillemme moninaisia ja mukaansatempaavia pelikokemuksia ainutlaatuisten pelien parissa – ilman mainoksia ja pelin sisäisiä ostoksia, Netflixin tiedotteessa kuvailtiin.

Netflix Games -pelipalvelu avattiin yleisölle marraskuussa 2021. Suoratoistopalvelun normaaliin tilaukseen ilman lisämaksua sisältyvä pelivalikoima keskittyy toistaiseksi mobiilipeleihin.