Turussa viikonloppuna kulttuurin suurtapahtuma – kirjoja, ruokaa ja viiniä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turussa järjestetään ensi viikonloppuna Kirjamessut. Kirjamessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös Ruoka- ja Viinimessut Turun messukeskuksessa. Toisin sanoen tarjolla on etenkin kulttuuriin mieltyneiden ihmisten lempiasioita, kirjoja, viiniä ja hyvää ruokaa.

Turun Kirjamessujen laaja ohjelma hipoo kaikkien aikojen ennätyksiä ja mukana on liki kaikki tänä vuonna kirjan julkaisseet suomalaiset kirjailijat. Heistä mainittakoon Enni Mustonen, Satu Rämö, Hanna Brotherus, Riikka Pulkkinen, Helena Petäistö, Rosa Meriläinen, Mona Bling, Tuomas Kyrö, Jari ja Kati Tervo, Kari Hotakainen, Olli Jalonen, Kjell ja Mårten Westö, Michael Monroe, Antti Nylén ja paljon muita.

Turun Kirjamessuille osallistuu noin 120 näytteilleasettajaa ja yli 600 esiintyjää, jotka esiintyvät seitsemällä eri lavalla. Mukana messuilla on laaja kirjo isoja ja pieniä kustantajia, kirjallisuusyhdistyksiä ja järjestöjä, kirjakauppoja, antikvariaatteja ja kirjailijoita uutuuskirjoineen. Tänä vuonna Turun Ruoka- ja Viinimessujen teemana on ruokamatkailu. Molempiin messutapahtumiin pääsee osallistumaan samalla lipulla.