Suomen parhaat lounaspaikat 2022: ”Värikäs ja kasvispainotteinen lounas erottuu kilpailijoista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset ovat valinneet vuoden 2022 parhaat lounasravintolat. Yleisöäänestyksessä Suomen paras lounas 2022 -kilpailun ensimmäiselle sijalle nousi Helsingin Kasatamassa toimiva Satama Bar & Bistro. Ravintola oli mukana kilpailussa ensimmäistä kertaa.

– Keittiömme on pohjoisafrikkalainen. Värikäs ja kasvispainotteinen lounas erottuu kilpailijoista. Meitä ilahduttaa, että heti ensimmäisellä kerralla menestys oli näin hyvä, ravintoloitsija Habi Saini kertoo tiedotteessa.

Toisella sijalla on niin ikään Helsingissä sijaitseva Ravintola Factory Kalasatama Trooli. Kolmanneksi ylsi Kouvolan Mimosan Aito, neljänneksi Turun Lempilounas ja viidenneksi Oulussa toimiva Olimpos. Kilpailu järjestettiin neljättä kertaa työsuhde-etuja tarjoavan Edenredin toimesta, ja sen suojelijana oli tänä vuonna kokki Harri Syrjänen.

Ääniä sai yhteensä 5 107 ravintolaa. Yhteensä 11 äänestyksen 50 parhaasta ravintolasta sijaitsee Helsingissä. Joukkoon mahtui kuitenkin lounapaikkoja kaiken kaikkiaan 444 paikkakunnalta eri puolilta Suomea.