WhatsAppissa vakava tietoturvaongelma – päivitä sovellus heti

Digi · Tim Isokivi

Whatsapp-pikaviestisovelluksesta on paljastanut puhelimen kaappaamisen mahdollistavia tietoturva-aukkoja. Sovellusta käyttäviä on kehotettu päivittämään sovellus tuoreeseen versioon mahdollisimman pian.

Tietoturvayhtiö Malwarebytesin mukaan haavoittuvuudet ovat mahdollistaneet hyökkääjälle pääsyn Whatsappia käyttävän laitteen tietoihin. Hyökkääjällä on ollut mahdollisuus suorittaa erilaisia komentoja etänä. Havoittuvuudet koskivat WhatsAppin Android ja iOS-versioita.

Tietoturva-aukot on korjattu WhatsAppissa alkaen versionumerosta 2.22.16.12. Oman sovelluksen versionumeron voi selvittää WhatsAppin Asetukset-valikon kohdasta Ohje avautuvasta Sovelluksen tiedot -osiosta.

WhatsApp päivittyy monien käyttäjien tapauksessa itsestään. Aina näin ei kuitenkaan tapahdu. Siksi tietoturva-aukkojen tullessa ilmi sovellusversion ajankohtaisuus on hyvä tarkastaa varmuuden vuoksi.