HJK sai 18 000 sakot – seura teki rikosilmoituksen faneista

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalkapallokentälle juosseiden katsojien tempaus on tullut kalliiksi jalkapalloseura HJK:lle. Euroopan jalkapalloliiga Uefa määräsi seuralle 18 000 euron sakot syyskuun alussa tapahtuneista välikohtaukssista. Nyt HJK haluaa kentällä olleet fanit vastuuseen.

HJK pelasi 8. syyskuuta Espanjan Betisiä vastaan Helsingin Bolt Arenalla. Ottelun lisäajalla ja ottelun päätyttyä kentälle juoksi kuusi katsojaa. Yleisöstä myös kuultiin tuomariston päätöksiä kritisoineita, Euroopan jalkapallo-otteluissa jo tutuksi iskulauseeksi mudostuneita Uefa Mafia -huutoja.

Uefa määräsi HJK:lle 8 000 euron sakot kentälle juosseiden fanien vuoksi. Uefan vastiset huudot puolestaan määriteltiin provosoiviksi ja loukkaaviksi viesteiksi, joista jalkapallokerholle langetettiin vielä 10 000 euron sakot.

HJK:n tiedotteen mukaan kentälle juosseiden fanien henkilöllisyydet ovat poliisin tiedossa. Jalkapalloseura tekee tapauksista rikosilmoituksen ja hakee tempaukseen osallistuneilta faneilta vahingonkorvauksia.