Kaksi kertaa Concordea nopeampi lentokone – 1,5 tuntia Lontoosta New Yorkiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Espanjalaisen suunnittelijan esittelemä uusi yliäänilentokone voisi lentää Atlantin yli alle kahdessa tunnissa. Oscar Viñalsin suunnittelema Hyper Sting -lentokonemalli lentää Lontoosta New Yorkiin hämmästyttävässä 80 minuutissa. Se kulkee kaksi kertaa nopeammin kuin legendaarinen Concorde.

Viñals on sanonut, että koneeseen mahtuu enintään 170 matkustajaa. Matkasta nautitaa yli kolminkertaisella äänennopeudella. Suunnittelija selitti, että kapasiteetti olisi mahdollinen innovatiivisten järjestelmien, kuten kylmäfuusioydinreaktorin, ansiosta.

– Concorde oli loistava kone, mutta se aiheutti liikaa päästöjä ympäristöön, liikaa melua yhteisöihimme ja se oli liian kallis käyttää, Viñals tietää Mirrorissa.

– On olemassa joitain projekteja uudelle yliäänilentoaikakaudelle yksityisistä ja julkisista aloitteista. Osa niistä on jo hyvässä vauhdissa ja niistä voi tulla muutaman vuoden sisällä todellinen konsepti. Kylmäfuusioreaktorien hyödyntäminen menee kuitenkin yli vuoden 2030, eikä se missään nimessä ole halpaa.