Etsintäkuulutettu mies löytyi auton takapaksista Heinolassa – mukana laiton kapine

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisin viikonlopun tehtäviin on mahtunut tilanne, jossa Heinolassa etsittiin aseistautunutta miestä. Poliisille oli ilmoitettu, että Jyrängössä sijaitsevassa ravintolassa oli ollut mies aseen kanssa. Poliisi meni selvittämään asiaa kello 23:30.

– Paikalta ei tavattua enään aseistettua henkilöä, jonka vuoksi partio suoritti lähietsintää alueella. Yhden lähistöllä olevan auton takapenkillä havaittiin osittain piilotettuna oleva pitkäpiippuinen ase. Autolla liikenteessä oleva noin 40-vuotias nainen löytyi ravintolan sisältä ja hän luovutti auton avaimet partiolle, poliisista kerrotaan.

Poliisi suoritti autoon paikanetsinnän. Autossa ollut ase osoittautui kivääriksi. Vielä suurempi yllätys löytyi auton takakontista.

– Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi luvattoman kiväärin lisäksi auton takakontista alle 40-vuotias mies piilosta. Miehellä oli voimassa oleva etsintäkuulutus perässänsä. Hän oli jäänyt palaamatta vankilaan vankilomiltansa. Mies ja nainen kiinniotettiin ja toimitettiin poliisilaitokselle odottelemaan jatkotoimenpiteitä.