Rahtilaivat joutuivat telakalle – vanhat purjelaivat tulevat takaisin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykypäivänä onnellinen on se, joka on luottanut vanhaan ja hyvään aikaan. Jos talossa on puulämmitys, oma kaivo ja luontoa ympärillä, on helpompaa selviytyä energiakriisin aikana. Nyt osa rahtiyhtiöistä on huomannut, että polttoaineen sijaan kannattaa meriliikenteessä käyttää entisajan tuulivoimaa. Purjelaivat ovat tehneet paluun.

Insider raportoi, että kourallinen yrityksiä on hylännyt kalliit rahtilaivat, jotka käyttävät fossiilisia polttoaineita. He ovat siirtymässä takaisin hyviin purjelaivoihin. S&P Global Platts Analytics arvioi äskettäin, että merenkulun osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 2–3 prosenttia. Reilun kaupan kahviyhtiö Café Williamin omistaja Serge Picard kertoi, että rahtilaivojen käyttäminen kahvin kuljetukseen on paljon kalliimpaa nykypäivänä.

Café William tekee nyt yhteistyötä SailCargo-nimisen yrityksen kanssa toimittaakseen tuotteensa. Yhtiöllä on kaksi ympäristöystävällistä purjelaivaa. Toinen laiva nimeltä Ceiba, jossa on kolme purjetta sekä sähkömoottori. Ceiban moottori voidaan ladata aurinkopaneeleilla tai laivan potkurin matkansa aikana tuottamalla energialla, ja se voi kuljettaa jopa 250 tonnia tuotetta. Mahtavaa! Maailma kaipaa hidasta elämää nyt enemmän kuin koskaan, joten tätä lisää.