Britannian kolikoissa jatkossa kuningas Charlesin kuva – tältä se näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britanniassa on uusi kuningas, ja samalla myös maan käteisrahat sekä postimerkit saavat uuden ilmeen. Kuningatar Elisabetin sijaan Britannian seteleissä ja kolikoissa tullaan näkemään valtaan nousseen kuningas Charlesin muotokuva.

Ensimmäiset Charles III:n muotokuvalla varustetut 50 pencen ja viiden punnan kolikot on nyt julkistettu. Perinteen mukaisesti hän katsoo kuvassa eri suuntaan kuin edeltäjänsä. Kuten aikaisemmilla kuninkailla, hänen päässään ei nähdä kruunua.

Muotokuvan suunnitteli brittiläinen kuvanveistäjä Martin Jennings. BBC:n mukaan Charles on hyväksynyt muotokuvan ja hänen kerrotaan olevan siitä mielissään.

Uusia 50 pencen kolikoita ja viiden punnan juhlarahoja aletaan myymän keräilijöille lokakuun alusta saakka. 50 pencen kolikot saapuvat yleiseen jakeluun pankkeihin ja postitoimistoihin loppuvuodesta. Vanhat edesmenneen kuningattaren kuvalla varustetut kolikot käyvät myös edelleen toistaiseksi maksuvälineinä.