Hollywood-kyltti kunnostettiin – kirjaimiin kului hurja määrä valkoista maalia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Los Angelesin Hollywoodin kukkuloiden korkeimmalla kohdalla sijaitseva HOLLYWOOD-teksti on yksi maailman tunnetuimmista kylteistä. Harva kuitenkaan tietää, että alunperin kyltti oli hieman eri näköinen ja rakennettu aivan eri tarkoitukseen kuin missä se nykyisin tunnetaan. Kyltti tehtiin alunperin jo vuonna 1923, kun eräs yritys halusi itselleen näyttävän mainostaulun.

Tekstinä oli HOLLYWOOD-sanan sijaan alunperin HOLLYWOODLAND, josta viimeiset neljä kirjainta pudotettiin pois vasta vuonna 1949. Sitä ennen kyltti oli vailla hoitoa kymmeniä vuosia. Kyltti juhlii ensi vuonna satavuotisjuhlaa. Sittemmin kylttiä on kunnostettu ja se on yksi maailman suosituimmista nähtävyyksistä. Kylttiä kunnostetaan kymmenen vuoden välein. Tällä kertaa se on kuitenkin maalattu kauttaaltaan uudestaan ja valkoista maaila on kulunut yhteensä 950 litraa.

Kyltin luona ei saa oleskella turhaan esimerkiksi piknikillä, vaan paikalle saapuu nopeasti poliisiviranomaisia helikoptereilla. He kuuluttavat oleskelijoille poistumiskäskyn. Sen sijaan kylttiä pääsee ihailemaan muutamaa eri reittiä pitkin lähietäisyydeltä, joskin se näkyy erinomaisesti myös muualle Hollywoodiin pitkienkin matkojen päästä.