Venäläinen suosikkitubettaja pakeni Turkkiin – jo 200 000 venäläistä on jättänyt kotimaansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäläinen 28-vuotias Niki Proshin pakkasi tavaransa vain päivä sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin julisti osittaisen liikekannallepanon Ukrainan sotaa varten. Hän on 200.000 maasta paenneen venäläisen joukossa, koska hän ei halua sotaa. Hän haluaa rauhaa.

– Viime viikko muutti kaiken. Se oli muutos minulle ja kirjaimellisesti sadoille tuhansille muille ihmisille, jotka päättivät lähteä Venäjältä. Pääsyy ja motivaationa on välttää henkilökohtainen vaara joutua Venäjän armeijaan, Proshin kertoo Associated Pressille.

Venäläiset ovat osallistuneet muun muassa sotaa vastustaviin mielenosoituksiin Turkin pääkaupunki Istanbulissa. Proshin haluaa muistuttaa maailmaa siitä, että kaikki venäläiset eivät ole aivopestyjä zombeja tai sotahullua kansaa. Proshin on kotoisin siperialaisesta Omskin kaupungista. Hänen mukaansa jopa isänmaallisten venäläisten usko ja luotto sotatoimiin on horjunut. Hän toivoo, että tyttöystävä voisi pian liittyä hänen seuraansa Turkkiin.