Hai uiskenteli tulvavedessä asuinalueella – videon uskotaan olevan aito

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa leviää myrskyjen jälkeen usein tekaistuja kuvia ja videoita, joissa tulvavesissä väitetään uivan haita ja muita mereneläviä. Nyt hurrikaani Ianin jäljiltä viraalina on levinnyt video, jonka uskotaan olevan aito.

Floridan Fort Myersissä sijaitsevalla asuinalueella katuja peittävässä tulvavedessä ui haiksi epäilty eläin. Paikallinen Dominic Cameratta vahvisti myöhemmin kuvanneensa videon. Hän kertoi nähneensä naapurinsa veden peittämällä pihalla outoa liikettä ja alkaneensa kuvaamaan.

Video levisi nopeasti viraalina. Moni epäili videota väärennetyksi tai jo ennen Ian-myrskyä kuvatuksi. Associated Press -uutistoimiston mukaan alkuperäisen videon metatieto kuitenkin paljastaa, että video kuvattiin myrskyn jälkeen keskiviikkona 28. syyskuuta.

Meribiologi Yannis Papastamatiou kertoi uutistoimistolle useimpien haiden pakenevan matalista vesistä myrskyjen lähestyessä. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että nuori härkähai olisi uinut vahingossa väärään suuntaan tai huuhtoutunut myrskyvesien mukana maata kohti.