Venäjän konsulaatti töhrittiin punaisella maalilla New Yorkissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

New Yorkin poliisi tutkii, kuka ruiskutti punaista maalia Venäjän konsulaatin julkisivulle. Töhriminen tapahtui perjantaina. Poliisi kertoo, että tapausta tutkitaan rikoksena.

NYPD:n mukaan tapauksessa ei ole tehty alkuviikosta vielä pidätyksiä. New York Cityssa toteutettu ilkivalta tapahtui, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti Moskovassa sopimukset suuren osan Itä- ja Etelä-Ukrainasta liittämisestä Venäjään laittomasti.

Valvontakameroille on ikuistunut kaksi tummiin vaatteisiin pukeutunutta hahmoa. Venäjän suurlähetystö sijaitsee Upper Eastsidella, Manhattanilla, lähellä Keskuspuistoa. Osa ihmisisistä on ylistänyt ilkivaltaa, vaikka kyse on rikollisesta toiminnasta ja samalla sortuu samaan älyttömyyteen kuin ihmiset, ketä itse vastustaa.