Whatsapp uudistuu – suosittua ominaisuutta rajoitetaan

Digi · Tim Isokivi

Whatsapp-pikaviestisovellukseen on tulossa kuvakaauppauksia rajoittava toiminto. Lähitulevaisuudessa Katso kerran -viestejä, kuvia ja videoita ei voi enää tallentaa älylaitteen kuvakaappausominaisuuden avulla.

Katso kerran, eli View once -ominaisuus ilmestyi Whatsappiin viime vuonna. Sen avulla sovelluksessa voi lähettää kuvia ja videoita, joka katoavat vastaanottajan katseltua ne. Mahdollisuus tallentaa viestit kuvakaappauksen avulla on kuitenkin sotinut niiden ideaa vastaan.

WABetainfo-sivuston mukaan uudistus on jo mukana sovelluksen 22.21.0.71-betaversiossa. Jos Katso kerran -viestistä yrittää ottaa kuvakaappausta, ilmestyy ruudulle teksti joka kertoo sovelluksen estäneen sen yksityisyyden lisäämiseksi. Tavallisista Whatsapp-viesteistä ja keskusteluista voi edelleen ottaa kuvakaappauksia.

Uudistuksesta tulee pysyvä, eikä sitä ole mahdollista kytkeä pois Whatsappin asetuksista. Toistaiseksi tiedossa ei ole, koska se ilmestyy laajemmin Whatsappin käyttäjille.