Mark Zuckerbergin omaisuus hupenee ennätysvauhtia – menetti 71 miljardia dollaria vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ehkäpä tässä vaiheessa voidaan sanoa, että Meta on mennyt pyrstölleen. Tämä on suoraviivainen johtopäätös siitä, että Metan, eli entisen Facebookin, toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin omaisuus laskee kuin lehmän häntä. Hän on pudonnut maailman rikkaimpien ihmisten kärkikolmikosta sijalle 20.

Bloomberg raportoi, että miljardöörin omaisuus on pudonnut huimat 71 miljardia dollaria – jättäen hänelle enää 55,9 miljardia dollaria. Kannattaa ottaa huomioon, että vuosi 2022 on osoittautunut tuhoisaksi maailmanlaajuisille markkinoille ja myös muille teknologiatitaaneille.

Silti esimerkiksi Microsoftin perustaja Bill Gates ja Amazonin perustaja Jeff Bezos ovat menettäneet paljon vähemmän kuin Zuckerberg. Facebookissa mättää jokin, ja monille tulee ensimmäisenä mieleen mielivaltainen sensuuri sekä erikoisesti käyttäytyvät algoritmit.

Koko yhteisöpalvelun sisältö on nykyään penseää, ja se toimii lähinnä median yksipuolisena uutisvirtana sekä joka asiasta pätevien ihmisten riitaisana taistelukenttänä. Joskus edes avointa keskustelua ei sallita, kun tietyistä aiheista tapahtuva kommentointi kielletään ja koko sivuston idea – yhteisöllisyys – musertuu.

Sananvapaus ja demokratia ovat muisto vain, kun palvelusta voi saada porttikiellon pelkästään siten, että on jostain asiasta tai aihealueesta eri mieltä kuin palvelua moderoiva Metan työntekijä.

Toinen syy on heikkolaatuinen Metaverse-ympäristö, joka ei houkuttele käyttäjiä. Seurauksena on, että yhtiön talous on menossa kuralle. Bloomberg kutsui Metan viimeaikaisia ​​tulosraportteja surullisiksi.

Samaan aikaan TikTok varastaa käyttäjiä Metasta ja Instagramista. Nyt kannattaa muistaa, että suurin osa Zuckerbergin nettovarallisuudesta ​​on sidottu yhtiön osakkeisiin ja hänellä on varmasti halu kasvattaa omaisuuttaan.