Innostutko etäkonserteista? Näin moni suomalainen osti striimilipun koronan aikana

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muistan katsoneeni koronaviruspandemian aikana noin neljä konserttia. Mieleenpainuvin keikka oli Kylie Minoguen järjestämä Kylie: Infinite Disco -keikka. Nautimme konsertista yhdessä päiväkoti-ikäisen tyttäreni kanssa Pommacia kilistelleen. Lapsi-parkani ei ymmärtänyt, mitä hän missasi. Minä tunsin oloni hieman puolinaiseksi.

Striimatut konsertit olivat vaihtoehto autenttiselle kokemukselle sulkutilojen aikana. Teoston mukaan 26 prosenttia suomalaisista kertoi katsoneensa elävän konsertin suorana verkosta viimeisen kahden vuoden aikana. Yksi pandemiarajoitusten aikana suoria verkkokonsertteja tarjonnut suomalainen palveluntarjoaja oli Keikalla.fi.

Sivustoa ylläpitävän Rockwayn toimitusjohtaja Niklas Lindholm kertoo, että alustalla järjestettiin pandemian aikana yli 300 suoraa keikkaa verkon yli.

– Yli 90 prosenttia striimilipun ostaneista katsoi konsertin suorana lähetyksenä ja loput tallenteena. Lippuja näihin tapahtumiin myytiin pitkälle toistasataatuhatta kappaletta.

Suoria verkkokonsertteja on tarjolla nyt vähemmän kuin pandemian aikaan. Silti esimerkiksi kesän stadionkeikkojen striimeillä oli tuhansia katsojia. Jos itse saisin valita, katsoisin toissijaiset keikat striimattuna kotisohvalla sen sijaan, että matkustaisin ihmistungokseen, mutta omat lempiartistit on edelleen pakko nähdä livenä.