Lentämässä syyslomalle? Varaudu ruuhkiin Helsinki-Vantaalla

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyslomat ovat alkamassa pian eri puolilla Suomea. Lentoasemille odotetaan ruuhkia lomalaisten matkustaessa ulkomaille ja kotimaan sisällä. Aikaa matkaan valmistautumiseen on siis syytä varata hyvin.

Finavia on tiedottanut odottavansa Helsinki-Vantaan lentoasemalle runsaasti matkustajia viikonloppuna 14.-16. lokakuuta. Erityisesti aamulla ja iltapäivällä matkustavien kannattaa huomioida tämä. Vilkkaimmat tunnit lähtöaulassa ja turvatarkastuksessa ovat aamulla kello 5-8 ja iltapäivällä kello 14-17.

– Pyydämme matkustajia varautumaan ruuhkiin ja jonoihin, sillä lentoja lähtee paljon lyhyen ajan sisällä aamulla ja iltapäivällä ja lentokoneet ovat täysiä. Muutaman ruuhkatunnin aikana lähtöaulan läpi kulkee 7 000–8 000 matkustajaa, Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysjohtaja Sami Kiiskinen kertoo tiedotteessa.

Kiiskisen mukaan henkilökuntaa on lisätty kiireiselle viikonlopulle. Lähtöselvitys kannattaa tehdä etukäteen ja esimerkiksi aamulennon matkatavaratkin jättää jo edellisenä iltana lentoyhtiön sen salliessa. Osa lentoyhtiöistä pitää lähtöselvitys- ja matkatavarapalvelunsa auki laajemmilla aukioloajoilla.