Helsingin Rautatientorin liukuportaissa muutos – luvassa hämmennystä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin Rautatientorin metroasemalla muutetaan liukuportaiden kulkusuuntia neljä viikkoa kestävän kokeilun ajaksi. Kokeilu alkaa maanantaina 17. lokakuuta. Ideana on, että asemalaiturille ei muodostu törmäyskurssia tulevien ja lähtevien kanssa.

– Kokeilulla testataan, voidaanko ylös ja alas menevien liukuportaiden järjestystä muuttamalla vaikuttaa matkustajavirtojen liikkumiseen asemalla ja laitureilla. Tavoitteena on, että matkustajien liikkuminen olisi sujuvampaa ja metrojunaan olisi mahdollista siirtyä nopeammin, Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy uutisoi.

Järjestystä muutetaan niin, että alas vie toinen keskimmäisistä liukuportaista ja ylös kuljetaan reunimmaisia liukuportaita pitkin. Käytössä olevien liukuportaiden määrä ei muutu nykyisestä: yksi liukuporras kulkee alas ja kolme ylös. Uusi järjestys on käytössä koko neljän viikon testijakson ajan.

– Jos tulokset ovat hyviä eli asemalla liikkuminen muuttuu sujuvammaksi ja nopeammaksi, liukuportaiden kulkusuuntien järjestys jätetään pysyväksi.