Alec Baldwinin vahingonlaukaus: Sopi lesken kanssa oikeuden ulkopuolella

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui vuosi sitten kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Baldwin on sittemmin kiistänyt vetäneensä liipamisesta. Elokuvan tuotantoyhtiö joutui maksamaan sakkoja 137.000 dollaria, mutta Hutchinsin perhe nosti siviilikanteen Baldwinia vastaan. Nyt asia on sovittu oikeussalin ulkopuolella.

– Minua ei kiinnosta enää syyttää Alec Baldwinia. Kaikki meistä uskovat, että Halynan kuolema oli kauhea onnettomuus, perhe tiedotti asianajajansa välityksellä.

New Mexicon syyttäjä Mary Carmack-Altwies sanoi, että nyt tehty sovinto ei vaikuta hänen päätökseensä nostaako asiassa rikossyytteet. Tutkijat ovat keskittyneet selvittämään, kuka käsitteli Baldwinin ampumaa pistoolia.

– Vaikka siviilikanteet ratkaistaan yksityisesti ja niihin liittyy usein rahallisia korvauksia, rikosasioissa käsitellään vain tosiasioita. Jos tosiasiat ja todisteet oikeuttavat rikossyytteisiin New Mexicon lain mukaan, nostetaan niistä syytteet. Kukaan ei ole lain yläpuolella, Carmack-Altwies tiedotti Reutersin mukaan.

FBI sai ampumistragedian rikostutkinnan valmiiksi ja raportti on toimitettu Santa Fen poliisille. Raporista ilmenee, että tarina vetämättömästä liipasimesta on ristiriidassa tutkimuksessa esille tulleiden seikkojen kanssa. Ase ei ole voinut laueta itsestään. Hutchinsin kuolema on merkitty onnettomuudeksi kuolemansyyntutkinnan pöytäkirjoihin. Luoti lävisti ja tappoi Hutchinsin, ja osui sen jälkeen ohjaaja Joel Souzaa solisluuhun. Tämä tapahtui viime vuonna New Mexicossa 21. lokakuuta. Rustin kuvaukset jatkuvat nyt.