Harvey Weinstein jälleen oikeuteen – 11 uutta syytettä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvaohjaaja ja seksuaalirikoksista 23 vuoden vankeusrangaistukseen tuomittu Harvey Weinstein on joutunut uuteen oikeudenkäyntiin Los Angelesissa. Elokuvatuottajaa odottaa 11 lisäsyytteitä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Aiemmin newyorkilaiseen vankilaan tuomittu 70-vuotias mies kohtaa oikeudessa kasan syytteitä pahoinpitelyistä ja raiskauksista.

Tekojen väitetään tapahtuneen Los Angelesin hotelleissa vuosina 2004–2013. Hän kiistää syytteet. Oscar-palkittu Weinstein väittää, että hänen seksuaaliset kohtaamisensa tapahtuivat yhteisymmärryksessä. Asianajajan mukaan viimeisimmät syytökset juontuvat useiden vuosien takaa, eikä niitä voida tukea tai vahvistaa millään oikeuslääketieteellisellä todisteella.

Jos Weinstein tuomitaan, hän voi saada 140 lisävuotta nykyiseen vankeusrangaistukseensa, BBC uutisoi.